Zelf koken, naar een restaurant gaan of iets bestellen: Hoe ontwikkelt de trend zich?

Stefan

Nog nooit waren de bezorgdiensten in het land zo druk bezig als sinds de pandemie. In plaats van naar een restaurant te gaan, lieten veel mensen eten thuisbezorgen. De trend naar de eenvoudige manier van eten bestellen heeft zich nu ook uitgebreid naar vers voedsel uit de supermarkt.

De vers geleverde ingrediënten kunnen dan worden omgetoverd tot een verleidelijk gerecht. Er zijn talloze online kookvideo’s waarin beroemde chef-koks echte insidergeheimen onthullen.

Contant geld behoort in veel sectoren tot het verleden. Of het nu gaat om voedselleveringen of goktegoeden – je kunt bijvoorbeeld met Revolut betalen of een andere serviceprovider gebruiken om contant en veilig te reizen.

Paypal maakt uitgestelde betaling mogelijk

Als het rekeningsaldo aan het einde van de maand niet meer voldoende is voor een maaltijdlevering, kun je gewoon kiezen voor een betaling na 30 dagen met Paypal

Het bedrag wordt dan van je bankrekening afgeschreven op een latere datum wanneer er voldoende geld beschikbaar is. De betalingsdienstaanbieder Paypal biedt ook een degelijke kopersbescherming. Als er iets misgaat met je bestelling, kun je het geld dat je hebt betaald zonder veel moeite terugkrijgen.

Revolut is vooral de moeite waard voor betalingen in een vreemde valuta

Deze betalingsprovider maakt indruk met een assortiment van meer dan 150 valuta’s die kunnen worden gewisseld tegen de huidige dagelijkse interbancaire wisselkoers. Voor Revolut-klanten resulteren de eerlijke voorwaarden in voordelen tot 6 procent in vergelijking met andere wisselkantoren. 

Als je digitaal wilt betalen met deze bij Nederlanders populaire betaalprovider, kan het gestorte geld in realtime worden omgewisseld in een vreemde valuta zonder dat Revolut kosten in rekening brengt.


iDEAL-betalingen zijn veilig en snel

Deze betaaldienst uit Nederland maakt gebruik van een netwerk van de tien grootste consumentenbanken in het land. iDEAL brengt kosten in rekening voor elke transactie, terwijl andere betaalproviders gratis gebruikt kunnen worden. Wie op internet winkelt met zijn iDEAL account hoeft geen persoonlijke gegevens meer in te voeren. 

In plaats daarvan worden deze opgeslagen door de betaaldienstverlener en zijn ze alleen toegankelijk na de beveiligde login. Als u erop let uw creditcard- en bankgegevens niet overal op internet bekend te maken, zorgt u voor extra gegevensbescherming en verhoogt u de veiligheid van uw online winkelen enorm.


Aantrekkelijke cashbackaanbiedingen voor hongerige mensen

Veel online leveranciers gebruiken dit type korting om hun trouwe klanten te bedanken. Een deel van het bedrag kan bijvoorbeeld met terugwerkende kracht worden terugbetaald, terwijl andere geld-terug-campagnes voordelen bieden voor de volgende aankoop. 

Sommige betalingsdienstaanbieders maken het bedrag van dergelijke geld-terug-campagnes direct over naar de bankrekening van de klant. Omdat er echter wettelijke regels zijn voor de afhandeling van dergelijke financiële transacties, bieden veel aanbieders directe toegang via een app. Dit bespaart omleidingen via een extern bureau dat dergelijke financiële overboekingstransacties mag uitvoeren.

Als je eten bestelt, krijg je vaak producten om uit te proberen of kun je bepaalde ingrediënten eerst gratis uitproberen. Met cashback wordt altijd eerst een bestelling geplaatst en wordt de terugbetaling pas achteraf ontvangen. Sommige cashbackaanbiedingen kunnen alleen worden ingewisseld als tegoed op de volgende bestelling, andere terugbetalingen worden in contanten of in de vorm van een kortingsvoucher gecrediteerd.


Zelf koken vs. uit eten gaan: Alles heeft zijn bestaansrecht!

Of je nu een hete, geurige pizza thuis laat bezorgen, geniet van een heerlijk diner in een restaurant of liever zelf kookt, is uiteindelijk een kwestie van smaak. Als je op internet eten bestelt om een heerlijk gebraad te bereiden, kun je de volgende dag een lekkere soep koken van de restjes.

Runds-, varkens- of kippenbotten kun je ongeveer 30 minuten koken in gezouten water om een heerlijke natuurlijke bouillon te maken. De soep bevat veel gezonde gelatine, die door het lichaam wordt gebruikt om bijvoorbeeld de huid te herstellen of gewrichtsvloeistof te produceren.


Trend naar doe-het-zelf-koken zet onverminderd door in Nederland

Als je kijkt naar het grote aantal mensen dat zich inschrijft voor een kookcursus in Nederland, zie je hier een duidelijke trend. Wie thuis kookt, weet wat voor eten er wordt bereid en kan de toevoeging van smaakversterkers grotendeels vermijden. 

Je kunt afspreken om samen met vrienden te koken en dan exotische gerechten op tafel toveren. De Nederlandse keuken biedt talloze lekkernijen voor elke smaak, met of zonder vlees. Als je let op cashback of andere kortingsacties bij het bestellen van eten, kun je zelfs geld besparen op gezond koken.


Trend naar restaurantbezoek is gedaald in de afgelopen jaren

Na de landelijke sluitingen heeft de horeca in Nederland zich nu hersteld. De bezoekersaantallen zijn echter nog niet terug op het niveau van voor de orkaan, omdat veel Nederlanders het gemak van gemakkelijk online bestellen hebben leren waarderen. 

Vaak willen mensen zich echter gewoon de moeite besparen om een tafel in een restaurant te reserveren, zich netjes te kleden en met slecht weer naar buiten te gaan.
 
Het is echter gebleken dat naar een restaurant gaan een bijzonder goed idee is voor feestelijke gelegenheden als je thuis niet voor je gasten wilt koken. Voor een snelle snack na het werk gaan veel werkende mensen naar een van de vele bistro’s waar je altijd een lekkere warme snack uit de muur kunt halen. Deze trend is uniek voor Nederland en is ook erg populair bij toeristen.

Trend naar laten bezorgen blijft groeien in Nederland

Maar online eten bestellen is bijzonder eenvoudig. En het hoeft niet de vette pizzadoos te zijn die je thuis laat bezorgen. Aziatische specialiteiten en andere internationale lekkernijen kunnen gemakkelijk online worden besteld en veel leveranciers bieden zelfs heerlijke wijnen aan. Dankzij het aanbod van verschillende desserts en zoetigheden kun je ook een heerlijk menu samenstellen voor een feestje thuis. 

Het tijdstip van levering kan desgewenst worden opgegeven, zodat je de levering van het eten perfect kunt plannen. Dankzij de optie om de betaling uit te stellen, hoef je niet in de regen naar de supermarkt, zelfs niet als er onvoldoende geld op je rekening staat.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post