Limburgs zuurvlees uit de slowcooker

Stefan

Toen ik laatst hachee in mijn slowcooker aan het maken was viel me op hoeveel ingrediënten overeen kwamen met de benodigdheden voor Limburgs zuurvlees. Zo kwam ik op het idee om met kleine aanpassingen in het hachee recept dit zuurvlees uit de slowcooker te maken! Ik had al eens eerder een poging gedaan met het recept op mijn site waarmee je dit lekker stoofgerecht op het fornuis maakt, maar dat pakte jammergenoeg niet lekker (genoeg) uit. Je kunt blijkbaar toch niet alle stoofpotjes met wat aanpassingen tot een geslaagde slowcooker versie maken. Maar, dit Limburgs zuurvlees uit de slowcooker was dus wel een succes. En ik deel het recept als Limburgse met een beetje extra trots en nostalgie graag met je! Erg lekker met frietjes, rode kool en appelmoes. En fritessaus of mayonaise natuurlijk!
Heb je zin om dit Limburgs zuurvlees uit de slowcooker te maken? Lees dan snel verder! Mocht je nou geen slowcooker hebben maar wel zitten smachten naar zuurvlees met frietjes dan maak je met dit recept gewoon zuurvlees op je fornuis    Je maakt met dit recept een wat zoeter zuurvlees, je kan natuurlijk wat meer wijnazijn toevoegen als je dat meer naar jouw smaak is. Dit is trouwens de slowcooker die ik gebruik en waar ik dik tevreden over ben. 

Limburgs zuurvlees uit de slowcooker
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 3 personen)

600 gram riblappen (of runderpoulet) in stukjes van 2-3 cm gesneden
300 gram uien in ringen gesneden
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 a 3 eetlepels azijn
1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel kruidenmix voor koek en speculaas
1 runderbouillonblokje
100 ml water
een klontje (room)boter
1 a 2 plakjes peperkoek (van ongeveer 30 gram elk)
ongeveer 4 eetlepels appelstroop
peper en zout

Limburgs zuurvlees uit de slowcooker recept
Doe de stukjes vlees met alle ingrediënten behalve de peperkoek en stroop in de slowcooker en meng goed. Kruid met peper. Gaar ongeveer 4.5 uur * op de lage stand. Het laatste half uur verwijder je de laurierblaadjes, verkruimel je de peperkoek en breng je het stoofpotje op smaak met de stroop en peper en zout naar wens.

bij Crockpot, houd voor overige merken zo’n 8 uur aan, met dien verstande dat elke slowcooker anders is.

Er staan nog meer lekkere slowcooker recepten op Vertruffelijk. Zoek op ‘slowcooker’ in de zoekbalk helemaal bovenin om ze te ontdekken!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post