Hoe maak je de lekkerste pulled chicken in een slowcooker?

Stefan

Als je na een lange werkdag thuiskomt is het geweldig als er een heerlijk bord eten voor je staat, maar de energie om die maaltijd te bereiden is er niet altijd. Daarom is de slowcooker zo’n een fijn apparaat! Heb je al trek in de lekkerste pulled chicken? Ontdek hier hoe je de slowcooker optimaal benut voor pulled chicken waar je je vingers bij aflikt.

Dit heb je nodig voor de lekkerste pulled chicken uit de slowcooker

Je kunt allerlei slowcooker pulled chicken variaties maken. Van barbecue tot Indonesische stijl pulled chicken: van alle mogelijkheden loopt het water je al in de mond. Wat benodigdheden betreft is de basis elke keer hetzelfde. In dit recept maken we barbecue pulled chicken. Je hebt daarvoor de volgende producten nodig:

  • Een slowcooker
  • 400 gram kipdijfilet
  • Kippenbouillon
  • 1 fijngesneden ui
  • 4 eetlepels (van je favoriete) barbecuesaus (+ eventueel extra)
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis

Dat lijkt niet veel, maar meer heb je ook niet nodig! De stappen zijn ook niet ingewikkeld; de slowcooker doet het meeste werk voor je. Voordat we beginnen met de bereiding zijn hier eerst nog wat tips om jouw pulled chicken uit de slowcooker écht de lekkerste te maken.

Met de handige tips uit dit artikel maak jij de lekkerste kip in je slowcooker!

Extra tips: de beste ingrediënten & slowcooker instellingen

Welke slowcooker stand werkt het beste en wat voor kippenvlees wordt heerlijk mals? Door een paar extra trucs toe te passen spant jouw slowcooker pulled chicken straks de kroon.

Lekkere, malse kip

Als je toevallig al gewone kipfilets in de koelkast heb liggen zijn die prima bruikbaar, maar kipdijfilet is een stuk vlees dat na bereiding een stuk malser en zachter blijft. Vooral als je kipfilet te lang of op een hoge temperatuur kookt, droogt het uit. Heb je de keuze, dan is kipdijfilet dus de aanrader!

De beste slowcooker stand

Bij het bereiden van kip kun je een simpele vuistregel aanhouden: hoe hoger de temperatuur, des te sneller het vlees uitdroogt. Op een hogere stand is de kip wel sneller klaar, maar dit kan ten koste van het resultaat gaan. Laat de kip dus sudderen op een lage stand om het zacht te houden. Zo kunnen de bouillon en kruiden ook langer intrekken!

Heerlijke variaties

Wat voor pulled chicken je ook maakt, de basis bestaat altijd uit de kip en kippenbouillon. Voeg andere kruiden en sauzen toe voor een andere variatie! Een paar voorbeelden zijn honing mosterd pulled chicken, teriyaki pulled chicken en mexicaanse pulled chicken. Je hebt meestal maar 3 of 4 extra ingrediënten nodig, die vaak al in de kast staan.

Ben je ook zo’n fan van jouw slowcooker en dol op kip? Lees dan snel verder hoe je de lekkerste pulled chicken maakt in 4 stappen! Extra leuk, met onderstaand recept maak je eenvoudig allerlei lekkere variaties pulled chicken, met maar een paar aanpassingen

De lekkerste pulled chicken in 4 stappen

Om te beginnen heb je natuurlijk een slowcooker nodig, dus pak die erbij. Verzamel alle benodigdheden en we gaan van start! Met deze simpele stappen wordt het wel heel makkelijk om overheerlijke pulled chicken te maken.

Stap 1: Doe de kip in de slowcooker

Doe de hele stukken in de slowcooker; je hoeft de kip niet fijn te snijden. Dankzij de lange kooktijd van de slowcooker wordt het vlees helemaal gaar.

Stap 2: Voeg bouillon en kruiden toe

Een kippenbouillon is de beste basis, omdat je met kip kookt. De bouillon hoeft niet kant en klaar te zijn, want een (half ) kippenbouillonblokje en water klaren de klus ook. Roer het blokje dan wel even door het water. Je hoeft maar weinig water toe te voegen bij slowcooker recept. Houd ongeveer 50-75 ml water aan. Voeg de ui, knoflook, barbecuesaus, ketjap en bouillon toe.

Stap 3: Zet de slowcooker aan

Zet de slowcooker aan, het liefst lang op een lage stand (ongeveer 4 uur). Voor een wat sneller resultaat kun je de kip eerst kort op een hoge stand bereiden en daarna op een lage stand laten sudderen. Laat al die smaken lekker goed intrekken!

Stap 4: De kip uit elkaar trekken

Wanneer de kip bereid is maak je er echt pulled chicken van. Dit doe je heel eenvoudig met twee vorken. Begin in het midden van het stuk kip en trek met de vorken van binnen naar buiten. Herhaal dit tot al je kip volledig pulled chicken is.

Je bent nu de trotse chef van heerlijke pulled chicken! Serveer het met een lekker broodje, salade, wraps of rijst. Er zijn veel mogelijke variaties op pulled chicken, dus je kan eindeloos kokkerellen met de slowcooker. Eet smakelijk!

Persoonlijke tip van Dagmar: breng je pulled chicken eventueel verder nog meer op smaak met je favoriete barbequesaus! Superlekker in combinatie met zoetzure augurk op een lekker broodje.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Artikel: Axl Crompvoets

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post