De beste 6 recepten voor het volgende feestje thuis

Stefan

Halloween, verjaardagen of oudejaarsavond – er zijn veel redenen voor een feestje thuis. Om het de gasten naar de zin te maken, is er wat tijd nodig voor de planning vooraf. Vraag jezelf af hoe je van het feest een unieke ervaring wilt maken. Een goed idee is om spelletjes te spelen met de gasten.

Hier komen vermakelijke opties zoals bingo of Mega Ball aan bod, de regels zijn snel geleerd en iedereen kan meedoen. Dan heb je natuurlijk goede muziek, een beetje decoratie en heerlijk eten nodig. We hebben zes recepten voor je op een rijtje gezet die snel op tafel staan en elke feestgast goed smaken.

Kalter Hund – de culttaart van de Duitse buren
De “koude hond” is een populaire cake zonder baksel die een lange traditie heeft in Duitsland. Hij wordt gemaakt met boterkoekjes en veel chocolade. Om hem te maken heb je een broodvorm nodig en de volgende ingrediënten:
●      150 g chocoladecoating (puur)
●      450 g chocoladecoating (melk)
●      150 g kokosolie
●      200 g slagroom
●      1 vanillestokje
●      300 g boterkoekjes
Voorbereiding:
1.     Leg bakpapier in het blik en hak de couverture in kleine stukjes.
2.     Doe de room, couverture, kokosvet en het geschraapte vanillestokje in een steelpan.
3.     Breng de chocoladeroom vloeibaar en romig en bekleed de bodem en zijkanten van de broodvorm met boterkoekjes.
4.     Giet een laag chocoladeroom op de koekjes zodat ze volledig bedekt zijn.
5.     Leg nu om en om een laag chocolade en koekjes op elkaar tot alle ingrediënten op zijn.
6.     Laat de taart minstens vijf uur in de koelkast staan voordat je hem aansnijdt.

Eenvoudige zalmrolletjes – heerlijk fingerfood voor visliefhebbers
Zalm is niet alleen een gezonde vette vis, maar behoort ook tot de “nobele” voedingsmiddelen. Met gerookte zalm kun je in een handomdraai heerlijke hapjes maken, die een mooi figuur slaan op het feestbuffet. Naast houten spiesjes heb je de volgende ingrediënten nodig voor 10 porties:
●      10 plakjes gerookte zalm
●      200 g roomkaas
●      Dille, peterselie, bieslook
●      Zout en peper
Voorbereiding:
1.     Spreid de plakjes zalm apart uit.
2.     Hak de dille, peterselie en bieslook fijn en meng de kruiden met de roomkaas.
3.     Voeg een slokje melk toe als de room te stevig is.
4.     Breng op smaak met zout en peper en verdeel het mengsel over de zalm.
5.     Rol de vis op en prik de rolletjes vast met een houten stokje.

Minipizza uit de oven – klaar in een handomdraai
Pizza is altijd goed, want je kunt dit favoriete Italiaanse gerecht warm of koud eten. Voor minipizza’s kun je kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken of het zelf maken. Je hebt droge gist, bloem, water, zout en een paar minuten tijd nodig. Gebruik de volgende ingrediënten voor je topping:
●      Tomatensaus (zelfgemaakt of uit een potje)
●      Oregano
●      3 plakjes ham, 3 plakjes salami
●      200 gram geraspte kaas
●      Keuze uit verschillende groenten
Voorbereiding:
1.     Rol het pizzadeeg uit tot kleine talers en teken een rand met je handen.
2.     Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg de pizzabroodjes op een bakplaat met bakpapier.
3.     Snijd de salami en ham in kleine stukjes.
4.     Bereid andere ingrediënten voor, zoals suikermaïs, doperwten of in plakjes gesneden paprika.
5.     Bestrijk de pizza’s met tomatensaus, beleg ze en zet ze dan ongeveer 12 minuten in de oven.

dadels omwikkeld met spek – een fruitige en hartige traktatie
De fruitige dadel brengt een aangename zoetheid en harmonieert bijzonder goed met een pittige ham. Bereid als eenvoudig fingerfood zijn dadels omwikkeld met spek een heerlijke snack op elk feest. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor tien personen:
●      10 dadels van dezelfde grootte
●      10 plakjes gekruid spek
●      100 gram natuurlijke roomkaas
●      Kleine houten stokjes
Voorbereiding:
1.     Snijd de dadels open en verwijder de pit.
2.     Vul de uitgeholde vrucht met een theelepel roomkaas.
3.     Leg de dadel op een plakje spek en rol het op.
4.     Prik het spek vast met het houten stokje.
5.     Zet de dadels ongeveer 10 minuten in de oven (200 graden) en bak tot het spek knapperig is.

snelle appelzakken met kaneel – voor zoet feestplezier
Appels zijn een van de lekkerste vruchten in de thuisbakkerij, en niet alleen in de herfst. Samen met bladerdeeg tover je in een handomdraai appelzakken tevoorschijn, die in de smaak zullen vallen bij feestgangers van jong tot oud. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor tien porties.
●      2 pakken bladerdeeg (gekoeld, niet bevroren)
●      5 zoetzure appels
●      50 ml dadelstroop
●      1 ei
●      Kaneel
●      5 el appelmoes
Voorbereiding:
1.     Snijd het bladerdeeg in rechthoekige stukken van dezelfde grootte.
2.     Was de appels, schil ze en snijd ze in blokjes.
3.     Doe de appels, dadelstroop, kaneel, appelmoes en ongeveer 50 ml water in een pan.
4.     Laat het mengsel sudderen tot de appels zacht zijn geworden en het vocht verdampt is.
5.     Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het appelmengsel kort afkoelen.
6.     Doe nu 2 eetlepels appelmengsel op elke helft van een bladerdeegrechthoek en vouw deze dicht.
7.     Druk de randen goed aan met een vork en klop de eidooier los in een kopje.
8.     Bestrijk de appelzakken met eigeel en bak ze in 20 minuten knapperig.

nacho’s met guacamole – de heerlijke avocadosnack voor iedereen
Avocado’s zijn niet alleen gezond, ze zijn ook een geweldige dip voor nachos. Deze laatste zijn een echte knapperige traktatie, vooral voor langere feestjes. Je kunt het beste gezouten nacho’s kopen, want de smaak van je zelfgemaakte guacamole komt hier bijzonder goed tot zijn recht. Twee zakken nacho’s zijn genoeg voor tien porties en je hebt ook de volgende ingrediënten nodig:
●      2 avocado’s
●      1 tomaat
●      1 ui
●      1 teentje knoflook
●      1 uitgeperste limoen
●      Peper en zout
Voorbereiding:
1.     Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees in een kom.
2.     Pureer het met een vork en snijd vervolgens de uien en tomaten in blokjes.
3.     Pers de knoflook uit en voeg deze samen met de groenteblokjes toe aan de avocadocrème.
4.     Breng op smaak met zout en peper en besprenkel het mengsel met het limoensap.
5.     Roer goed door en serveer de crème met de nacho’s.


Conclusie: Een goed feest leeft van lekkere hapjes

Feestvoorbereidingen kunnen soms behoorlijk vermoeiend zijn. De bovenstaande recepten zijn met opzet eenvoudig gehouden zodat je de tijd hebt om te versieren en spelletjes en gezelligheid te plannen. Verras je gasten met een heerlijk buffet en veel fingerfood. Zo wordt je volgende feestje een culinair en gezellig hoogtepunt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post