Laurierblad

Recept

Laurierblad, ook wel bekend als laurier of bay leaf, is een veelgebruikt kruid in de keuken. Dit aromatische blad vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied en wordt al eeuwenlang gebruikt als smaakmaker in diverse gerechten. Laurierblad heeft een subtiele, bitterzoete smaak die doet denken aan drop en eucalyptus, met een vleugje munt en citroen.

Het gebruik van laurierblad in recepten is zeer divers. Het blad geeft smaak aan stoofschotels, soepen en sauzen. Het wordt vaak toegevoegd aan gerechten met vlees, zoals stoofvlees, wild en gevogelte, omdat het de intense smaken goed kan balanceren. Daarnaast wordt laurierblad ook gebruikt bij de bereiding van ingemaakte groenten en marinades. Let wel op dat het blad niet eetbaar is en voor het serveren uit het gerecht verwijderd moet worden.

Laurierblad combineert goed met andere kruiden en specerijen zoals tijm, rozemarijn, salie en zwarte peper. Ook kan het gecombineerd worden met knoflook, uien en wortelgroenten om een heerlijke smaak aan gerechten toe te voegen. Enkele voorbeelden van recepten waarin laurierblad gebruikt wordt, zijn boeuf bourguignon, tomatensaus, bouillon en tomatensoep. De langzame bereiding van gerechten met laurierblad zorgt ervoor dat de smaak zich goed kan ontwikkelen en in het gerecht trekt, wat resulteert in een heerlijk en aromatisch eindresultaat.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post