Long island iced tea

Recept

Lees hier hoe een mix van vijf sterke dranken, citroensap en cola heeft geleid tot een van de ultieme zomerdranken: de Long Island Iced Tea. Hieronder vind je een tijdlijn die laat zien hoe deze cocktail door de jaren heen is geëvolueerd en wat belangrijke momenten waren in zijn geschiedenis.

In de jaren 1920 zorgde de Prohibitieregel voor een toename van illegaal alcoholgebruik in New York. Maar het duurde tot 1972 toen Robert “Rosebud” Butt een nieuwe cocktailmix creëerde voor The Oak Beach Inn op Long Island. De naam Long Island Iced Tea is echter bedacht door meerdere barmannen in de jaren 70, waaronder Bob “Rosa” Rosa, Samir Raubar en Chris Bendicksen.

In de jaren 80 werd de populariteit van de cocktail enorm vergroot dankzij promotionele activiteiten van restaurants zoals TGI Friday’s. In Japan is de bereiding van deze cocktail zelfs strafbaar vanwege het risico op te sterke drank.

Ben jij al bekend met deze iconische drank? Mis het niet tijdens jouw volgende zomerse feestje! De beste manier om de ingrediënten van een Long Island Iced Tea te onthouden is door er minstens één te drinken.

Ingrediënten van de Long Island Iced Tea

Om meer te leren over de ingrediënten van de Long Island Iced Tea, bekijk je de verhoudingen van de ingrediënten en enkele variaties op deze klassieke cocktail. De verhoudingen van de ingrediënten zijn de sleutel tot het maken van een perfecte Long Island. Je leert ook over enkele variaties op de traditionele Long Island Iced Tea, waardoor je een unieke draai aan deze cocktail kunt geven.

Verhoudingen van de ingrediënten

De Long Island Iced Tea is een cocktail met een sterke smaak en hoog alcoholgehalte die gemaakt wordt van verschillende ingrediënten die goed in balans moeten zijn om de perfecte smaak te garanderen. In de onderstaande tabel vind je de verhoudingen van elk ingrediënt dat nodig is om de Long Island Iced Tea te maken. Zorg ervoor dat je alleen kwaliteitsingrediënten gebruikt voor het beste resultaat.

Ingrediënt Verhouding
Vodka 1 oz
Witte rum 1 oz
Tequila 1 oz
Gin 1 oz
Triple sec 1 oz
Citroensap 3/4 oz
Cola Splash

Nadat je de ingrediënten hebt afgemeten volgens de verhoudingen, mix je ze goed met ijs en serveer je ze in een hoog glas. Vergeet niet om er citroenschijfjes en een rietje bij te serveren. Elk ingrediënt moet zorgvuldig worden geselecteerd en afgemeten volgens de specifieke verhoudingen in het recept om ervoor te zorgen dat de Long Island Iced Tea perfect smaakt. Je kunt experimenteren met de verhoudingen naar eigen smaak, maar wees voorzichtig, want het kan zorgen voor onbalans in de cocktail.

Bovendien, gebruik altijd goede kwaliteitsingrediënten en neem voldoende tijd om de ingrediënten grondig te mengen voor het beste resultaat. Als je de traditionele Long Island Iced Tea te gewoontjes vindt, probeer dan eens de ‘Long Island Extraordinaire’ – voor mensen die geen genoegen nemen met gewoon dronken worden. Proost!

Variaties op de traditionele Long Island Iced Tea

In dit artikel vind je verschillende variaties voor de klassieke Long Island Iced Tea. Er worden zes opwindende variaties gepresenteerd die deze populaire cocktail naar een hoger niveau tillen. Hier zijn de verschillende variaties:

 1. De Muddy Water: vervang cola met 7-Up
 2. De Blue Island: voeg Blue Curacao likeur toe
 3. De Long Beach: vervang cola met cranberrysap
 4. De Tokyo tea: gebruik Midori Melon likeur in plaats van Triple Sec
 5. De Southern Style Long Island: voeg zoete thee toe, verlaag citroen en limoensap
 6. De Raspberry Rum Island: voeg frambozenlikeur toe aan de basis mix

Als je op zoek bent naar unieke smaken, kun je proberen cognac, tequila of zelfs Tabasco saus toe te voegen om jouw Long Island Iced Tea een persoonlijke touch te geven.

Een Pro Tip: probeer verschillende combinaties en ingrediënten uit om je eigen signature Long Island Iced Tea te maken!

De bereidingswijze van de Long Island Iced Tea is makkelijker dan het vinden van Batman in Gotham City.

Bereidingswijze van de Long Island Iced Tea

Om de perfecte Long Island Iced Tea te maken, gebruik je deze stapsgewijze instructies voor de bereiding. Zorg ervoor dat je elke stap nauwkeurig volgt om de beste smaak te krijgen. Als je klaar bent met het maken van de cocktail, hebben we ook enkele tips voor het opdienen.

Stapsgewijze instructies voor de bereiding

Leer in dit artikel hoe je de populaire cocktail Long Island Iced Tea maakt, met gedetailleerde instructies. Maak deze heerlijke mix zonder fouten en geniet van dit perfecte drankje voor elke gelegenheid.

Hier zijn de stapsgewijze instructies voor de bereiding:

 1. Verzamel alle ingrediënten die nodig zijn om Long Island Iced Tea te maken, zoals wodka, gin, rum, tequila, triple sec, limoensap en cola.
 2. Vul een shaker met ijs en voeg alle ingrediënten toe, behalve cola.
 3. Schud de shaker krachtig gedurende ongeveer 10 seconden en schenk de inhoud in een glas gevuld met ijs.
 4. Voeg cola toe naar smaak en roer zachtjes om te mengen.
 5. Voeg aan elke cocktail een schijfje citroen of limoen toe voor extra smaak.

Je kunt jouw Long Island Iced Tea naar het volgende niveau brengen door hoogwaardige ingrediënten van goede kwaliteit te gebruiken, die zorgen voor een superieure smaakervaring. Experimenteer met verschillende soorten alcohol om je eigen unieke mix samen te stellen.

De geschiedenis van de Long Island Iced Tea dateert uit de jaren 1920 tijdens de drooglegging in Amerika, toen gemengde drankjes populair werden omdat ze makkelijk verborgen konden worden. De originele versie bestond alleen uit thee, suiker, gin en rum en werd geserveerd in theehuizen in Long Island als thee. Later werden wodka, tequila en triple sec toegevoegd om de verfijnde cocktail te creëren die we tegenwoordig kennen.

En wie zei dat je geen cocktail kunt drinken bij het ontbijt? Serveer de Long Island Iced Tea met toast en spek voor het ultieme brunchgevoel.

Tips voor het opdienen

Het presenteren van een heerlijke Long Island Iced Tea vergt enige kunst. Hier zijn handige tips om jouw drankje net zo professioneel te serveren als een echte bartender:

 1. Begin met het gebruik van gekoelde glazen om je gasten te verrassen met een bevroren uitstraling.
 2. Plaats de glazen op een verhoogde positie, zodat de verschillende lagen van de cocktail duidelijk zichtbaar zijn.
 3. Maak het geheel af met wat muntblaadjes of limoenpartjes om een visueel belangrijke touch aan je drankje toe te voegen.

Daarnaast is het belangrijk om de timing van het serveren goed te hebben. Zorg dat wanneer je wilt serveren, alle ingrediënten in de shaker gecombineerd zijn. Dit garandeert dat de kleuren zich vermengen tot één verleidelijke tint.

Een tip van de pro: wees creatief en gebruik in plaats van traditionele siropen wat zoetigheid zoals suiker of honing om je drankje extra feestelijk en smaakvol te maken.

Sommige mensen zeggen dat je een Long Island Iced Tea beter niet kunt nuttigen als je nog moet rijden, maar dat is waarschijnlijk gewoon een excuus om er meer voor jezelf te houden.

Het serveren en drinken van de Long Island Iced Tea

Om het serveren en drinken van de Long Island Iced Tea op punt te krijgen, kies je geschikte glazen en garneringen die een feestelijke uitstraling geven. Maar, je dient ook rekening te houden met het alcoholgehalte en drinktijden om een optimale ervaring te garanderen. Volg deze subsecties voor een overheerlijke Long Island Iced Tea-ervaring.

Geschikte glazen en garneringen

De keuze van het glas en de garnering bij het serveren van Long Island Iced Tea kan de smaakbeleving enorm veranderen. Het juiste glas kan het aroma en de smaak van de cocktail accentueren, terwijl de perfecte garnering hem visueel aantrekkelijk maakt.

Er zijn verschillende glazen om uit te kiezen, waarvan het Highball-glas het meest traditioneel is voor Long Island Iced Tea. Het slanke ontwerp van dit glas accentueert de kleurloze drank en kan gemakkelijk gevuld worden met ijsblokjes. Een Mason Jar wordt ook vaak gebruikt, omdat dit een rustieke sfeer geeft en niet alleen als drankglas maar ook als shaker kan worden gebruikt. Het Coupe-glas heeft een elegante uitstraling en is ideaal om het aroma goed te behouden.

Wat betreft garnering zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Klassieke opties, zoals citroenpartjes of rietjes passen goed bij het traditionele Highball-glas. Voor moderne presentaties in Mason Jars of Coupe-glazen kunnen er meer gedurfde opties worden gebruikt, zoals fruitplakken en takjes verse kruiden.

Er zijn ook manieren om de smaak van de Long Island Iced Tea te verbeteren. Toevoegen van grenadine creëert een afwijkende tint. Gebruik vers geperste citroensap in plaats van limoensap of verminder de tonic water en vervang deze door bruiswater voor een minder koolzuurhoudende versie van de cocktail. Let op bij het toevoegen van extra zoetstoffen en water, gebruik ze met mate.

Als je van plan bent om terug te kunnen kijken op de avond, houd dan de klok en de hoeveelheid drank in de gaten.

Alcoholgehalte en drinktijden

De cocktail genaamd ‘Long Island Iced Tea’ staat bekend om zijn hoge alcoholgehalte en het feit dat het snel kan leiden tot een dronken gevoel. Het is belangrijk om te weten hoeveel alcohol er in een drankje zit en hoe lang de effecten aanhouden.

In de onderstaande tabel vind je informatie over de hoeveelheid alcohol en drinktijden van verschillende cocktails, waaronder de Long Island Iced Tea.

Cocktailnaam Hoeveelheid alcohol per glas Duur van effecten
Long Island Iced Tea 30 ml 4-6 uur
Margarita 22 ml 3-5 uur
Mojito 15 ml 2-4 uur

Om deze cocktail op de juiste manier te serveren, is precisie vereist. Je moet beginnen met het bij elkaar voegen van alle ingrediënten met ijsblokjes in een shaker. Dit mengsel moet grondig worden geschud voordat het wordt gegoten in een hoog glas gevuld met ijs. Garneer de cocktail met limoenschijfjes of muntblaadjes voor de finishing touch.

In de jaren ’70 was deze cocktail erg populair in bars op Long Island, New York. Er gaat een legende dat het drankje werd uitgevonden door Robert “Rosebud” Butt, een barman die al zijn restjes sterke drank probeerde op te maken om ruimte te maken voor nieuwe flessen. Hierdoor ontstond het recept voor deze onverwachte en populaire cocktail.

Als jouw Long Island Iced Tea meer lijkt op een verdunde cola dan op een cocktail, heb je waarschijnlijk een paar fouten gemaakt (en misschien zelfs wel een paar vrienden verloren).

Veelvoorkomende fouten bij het maken van de Long Island Iced Tea

Om veelvoorkomende fouten te voorkomen bij het maken van de Long Island Iced Tea, moet je je bewust zijn van enkele belangrijke tips. Het juiste gebruik van ingrediënten is essentieel voor een perfect smakende cocktail. Hier zijn enkele belangrijke subsecties om op te letten: te weinig of te veel alcohol gebruiken, verkeerde verhoudingen van ingrediënten en de verkeerde keuze van ingrediënten.

Te weinig of te veel alcohol gebruiken

Voor het maken van een perfecte Long Island Iced Tea is een nauwkeurig gebruik van alcohol essentieel. Als de dosering niet goed is, kan het drankje te zwak of te sterk worden en daardoor de smaak compleet verpesten. Om de ideale smaak te krijgen, is het cruciaal om de hoeveelheid alcohol goed in balans te houden.

Het gebruik van onjuiste hoeveelheden alcohol is een van de grootste fouten die gemaakt worden bij het maken van de Long Island Iced Tea. Dit kan leiden tot verspilling van hoogwaardige ingrediënten en een slechte smaak van de cocktail. Door zorgvuldig de verhoudingen af te meten en alle ingrediënten op de juiste manier toe te voegen, kun je volop genieten van deze heerlijke cocktail.

Ook andere details, zoals het juiste glaswerk en garnituren, dragen bij aan de algehele smaakervaring en presentatie van de drank. Vergeet deze details dus niet bij het maken van de perfecte Long Island Iced Tea.

Grijp deze kans om thuis indruk te maken met een meesterlijke Long Island Iced Tea en imponeren anderen met jouw vaardigheden achter de bar. Als je de verhoudingen niet goed kan afmeten, is het net zo goed om puur sterke drank te drinken – dat bespaart in ieder geval tijd en moeite.

Verkeerde verhoudingen van de ingrediënten

Een goede Long Island Iced Tea hangt af van de juiste verhouding van ingrediënten. Als de verhouding niet klopt, kan dit de smaak van de cocktail verpesten en zijn karakter verliezen.

Om een Long Island Iced Tea te maken met de juiste verhoudingen, gebruik je de volgende ingrediënten: 15 ml gin, 15 ml witte rum, 15 ml tequila zilver, 15 ml triple sec likeur, 30 ml vruchtensapmix (citroensap en suikerstroop) en een scheutje cola. De juiste balans vinden tussen de verschillende ingrediënten is essentieel voor een harmonieuze cocktail.

Een veelgemaakte fout bij het maken van een Long Island Iced Tea is het toevoegen van teveel bier. Dit kan zorgen voor overmatige schuimvorming en de smaak drastisch beïnvloeden.

Gebruik daarom vers fruit om te decoreren en serveer de drank met ijs om deze koel te houden. Als je verkeerde ingrediënten gebruikt, zal je smaakpapillen levenslang gestraft worden. Je eindigt dan wellicht niet in de gevangenis, maar het is zonde van de cocktail.

Verkeerde keuze van ingrediënten

Het is van groot belang om de juiste ingrediënten te kiezen bij het maken van een Long Island Iced Tea. Het selecteren van de verkeerde elementen kan de smaak en textuur van het drankje aantasten en de chemische reactie tussen de ingrediënten negatief beïnvloeden. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat alle componenten vers zijn en van goede kwaliteit.

Een onjuiste keuze van ingrediënten kan resulteren in een minder smakelijk drankje dan wanneer de juiste combinatie van elementen wordt gebruikt. Bijvoorbeeld, als er geen verse citroensap wordt gebruikt kan dit leiden tot een te zure smaak. Het overslaan of het toevoegen van een specifiek ingrediënt kan daarnaast ook een kettingreactie veroorzaken met ongewenste gevolgen, zoals wazigheid of onsmakelijkheid.

Om dit te voorkomen zijn er enkele eenvoudige suggesties: alleen premium ingrediënten gebruiken, extra tijd nemen om verse sappen uit citrusvruchten te persen, letten op de opslagomstandigheden en experimenteren met verschillende verhoudingen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit! De juiste ingrediënten kunnen het verschil maken tussen een perfecte Long Island Iced Tea of een smakeloos brouwsel.

Heb je zin in een Long Island Iced Tea met een twist? Probeer dan deze verrassend smakelijke variaties en geniet van je drankje!

Recepten voor variaties op de Long Island Iced Tea

Om zelf variaties op de Long Island Iced Tea te maken, gebruik recepten voor fruitige, kruidige en zoete variaties. Verhoog de smaak en het plezier van deze klassieke cocktail met de fruitige variaties, zoals met perzik of aardbeipuree. Of kies voor een kruidige variant, zoals met rozenmarijnsiroop of jalapenopeper. Voor de zoetekauwen bestaan er variaties met chocolade of karamel. Probeer elk van deze variaties uit om te ontdekken welke jij het best vindt!

Fruitige variaties

Er zijn vele variaties mogelijk op de klassieke Long Island Iced Tea die je gasten zullen verrassen met nieuwe smaken en texturen. Probeer een fruitige draai te geven aan deze cocktail en maak indruk op je gasten. Hieronder vind je een tabel met vier unieke variaties, elk met zijn eigen combinatie van fruit en ingrediënten. Probeer ze allemaal en ontdek welke jouw favoriet is, zoals de Fizz Up met wodka, gin, tequila, citroensap, grenadine, Sprite en aardbei-kiwi soda, of de Caribbean Sunset met wodka, rum, triple sec, ananassap, perziklikeur en cranberrysap.

Variaties op de Long Island Iced Tea Ingrediënten
Fizz Up wodka, gin, tequila, citroensap, grenadine, Sprite en aardbei-kiwi soda
Caribbean Sunset wodka, rum, triple sec, ananassap, perziklikeur en cranberrysap
Kruidige Iced Tea thee, kaneelstokjes, wodka, gin, triple sec en cola
Mango Chili Iced Tea thee, mango puree, limoensap, wodka, triple sec, chili vlokken en ginger ale

Als je op zoek bent naar spannende, maar toch vertrouwde fruitige smaken in cocktails voor volwassenen, zijn er genoeg opties om de Long Island Iced Tea een upgrade te geven, zonder af te doen aan de boeiende smaak. Wist je dat de eerste bekende ijsthee van Amerika werd gemaakt in het strandhotel van Oak Beach nabij Babylon op Long Island? Hoewel de cocktail pas in de 20e eeuw werd geïntroduceerd door Robert “Rosebud” Butt.

Probeer deze kruidige variaties van de Long Island Iced Tea, die zo lekker zijn dat je je afvraagt of het nog wel legaal is.

Kruidige variaties

In deze sectie vind je varianten van de Long Island Iced Tea die verrijkt zijn met verschillende kruiden en specerijen om de smaak te versterken. Hieronder staat een tabel met verschillende variaties van Long Island Iced Tea waar kruiden en specerijen aan zijn toegevoegd voor een rijkere smaak. De toegevoegde kruiden en specerijen variëren per variant: Mint Julep Long Island Iced Tea heeft bijvoorbeeld verse munt als toevoeging, Thai Basil Long Island Iced Tea bevat Thaise basilicumblaadjes en Jalapeno Long Island Iced Tea heeft jalapeño pepers als toevoeging.

Unieke details van deze kruidige varianten kunnen onder andere de herkomst, doelgroep en keuze van ingrediënten omvatten. Uit een recente enquête blijkt dat veel barliefhebbers de voorkeur geven aan Long Island Iced Teas die zijn geïnfuseerd met verse ingrediënten en kruidige smaken. Deze cocktails bieden hen namelijk een gepersonaliseerde ervaring en stellen hen in staat om te experimenteren met verschillende smaken. Deze zoete varianten van de Long Island Iced Tea zijn als een drankje op Tinder – ze swipen zo naar rechts je mond in.

Zoete variaties

Er zijn verschillende manieren om zoete varianten van de Long Island Iced Tea te maken. Je kunt bijvoorbeeld grenadine of vruchtensappen toevoegen voor een suikerachtige ondertoon, of experimenteren met gearomatiseerde likeuren zoals abrikoos of perzik. Voor extra complexiteit kun je de standaard cola vervangen door vanille- of kersensmaak. Voor een romige textuur kun je roomlikeuren of zelfgemaakte siropen toevoegen. Serveer een fruitmand om vers fruit toe te voegen aan deze klassieke cocktail en geniet van de frisse smaken die lang blijven hangen.

Je kunt creatief zijn en durven combineren om de zoete smaak van de Long Island Iced Tea naar nieuwe hoogten te tillen. In Philadelphia, Verenigde Staten in 2017, creëerde een befaamde barman een zoete variant op de Long Island Iced Tea door gekarameliseerde ananas en single-malt whisky No.12 toe te voegen. Het drankje werd populair onder klanten vanwege het unieke aroma en de zoetheid die deze toevoegingen met zich meebrachten.

Als je na het drinken van deze zoete varianten van de Long Island Iced Tea nog niet lacherig bent, dan ben je waarschijnlijk wel behoorlijk aangeschoten.

Slotwoord.

Als professionele barman is het belangrijk om de Long Island Iced Tea te kunnen maken, na een gedetailleerde analyse van deze cocktail. Het is een heerlijk drankje dat enkel perfect wordt met de juiste hoeveelheid en mix van ingrediënten om de smaken in balans te brengen. Daarnaast is het ook belangrijk om het op de perfecte manier te presenteren om een “wow-factor” bij je gasten te creëren.

De basis van deze klassieker is een mix van rum, tequila, gin, triple sec en limoensap die perfect in balans moet zijn. Een andere combinatie kan leiden tot een minder bevredigend resultaat. Het is daarom aanbevolen om tips en trucs van experts in de branche te volgen en seminars te volgen om de optimale kwaliteit te garanderen.

Door het toevoegen van cola krijgt deze onconventionele cocktail een unieke smaak. Maar let op dat dit niet ten koste mag gaan van de andere smaken in de cocktail. Serveer deze drank stijlvol met ijsblokjes, citroenen en kruiden voor die extra touch.

Om je gasten aangenaam te verrassen, kan je gebruik maken van verschillende soorten rum of thee-infusies om interessante smaakcombinaties te creëren. Hiermee kan je de Long Island Iced Tea een persoonlijke touch geven.

Frequently Asked Questions

1. Wat is een Long Island iced tea?

Een Long Island iced tea is een cocktail die is samengesteld uit onder andere gin, rum, tequila en triple sec. Het is een sterke drank die bekend staat om zijn zoete smaak en verfrissende werking.

2. Hoe maak ik een Long Island iced tea?

Een Long Island iced tea wordt gemaakt door gelijke hoeveelheden gin, rum, tequila en triple sec te mengen, samen met citroensap en cola. Het geheel wordt vervolgens geserveerd over ijs en gegarneerd met een schijfje citroen.

3. Wat is de oorsprong van de Long Island iced tea?

De oorsprong van de Long Island iced tea is onduidelijk, maar het wordt vermoed dat de cocktail voor het eerst werd gemengd in de jaren 70 van de vorige eeuw in Long Island, New York.

4. Hoeveel alcohol zit er in een Long Island iced tea?

Een Long Island iced tea bevat doorgaans zo’n twee tot drie shots sterke drank, wat neerkomt op zo’n 22 tot 28 milliliter per shot. Afhankelijk van de grootte van het glas en de hoeveelheid mixer die wordt toegevoegd, kan het alcoholpercentage variëren van zo’n 15-25%.

5. Kan ik een Long Island iced tea bestellen in een bar?

Ja, de Long Island iced tea wordt veel geserveerd in bars en restaurants over de hele wereld. Het is een populaire cocktail vanwege zijn zoete smaak en sterke werking.

6. Is een Long Island iced tea geschikt voor beginnende drinkers?

Nee, vanwege de hoge alcoholgehaltes is een Long Island iced tea niet geschikt voor beginnende drinkers. Het wordt vaak beschouwd als een drankje voor gevorderde drinkers die de sterke smaak van sterke drank kunnen waarderen. Drink altijd met mate.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post