Rucola

Recept

Rucola, ook wel bekend als raket sla, is een heerlijke groente met een unieke smaak en afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. Deze groene bladgroente heeft een pittige, nootachtige smaak die goed samengaat met diverse gerechten.

De beste manier om rucola te eten, is vers en rauw in salades. De knapperige textuur en scherpe smaak voegen een heerlijke bite toe aan je maaltijd. Naast salades kun je rucola ook gebruiken als topping op pizza’s, sandwiches of wraps.

Rucola wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken en is een essentieel ingrediënt in de klassieke salade ‘Insalata di Rucola’. Deze salade combineert rucola met verse tomaten, buffelmozzarella en een vleugje olijfolie. Daarnaast kun je rucola ook mengen met andere bladgroenten zoals spinazie of gemengde sla voor een extra smaakdimensie.

Naast salades en bijgerechten kun je rucola ook verwerken in warme gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens een pasta met rucola, cherrytomaten en pesto. De warme pasta zorgt ervoor dat de rucola iets zachter wordt van smaak, maar behoudt nog steeds zijn karakteristieke pit.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post