Raapstelen

Recept

Raapstelen, ook wel bekend als bladmoes of bladkool, zijn een groente die afkomstig is uit Nederland en omringende landen. Ze worden vaak geteeld in het voorjaar en hebben een frisse en pittige smaak. Het blad van de raapstelen is donkergroen van kleur en heeft een knapperige textuur. De groente kan zowel rauw als gekookt gegeten worden.

Raapstelen zijn heerlijk in salades, roerbakgerechten of als bijgerecht. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan soepen en stoofschotels. De groente wordt vaak gebruikt in de Nederlandse keuken en past goed bij andere groenten zoals aardappelen, wortels en rapen. Een populaire combinatie is raapstelen met nieuwe aardappelen en een klontje boter.

Een bekend recept met raapstelen is de raapstelenstamppot. Hierbij worden de raapstelen gekookt en vervolgens gemengd met gestampte aardappelen en spekjes. Het gerecht wordt vaak geserveerd met een rookworst. Daarnaast kunnen raapstelen ook worden gebruikt in quiches, omeletten en pasta’s. Ze voegen een verfrissende smaak toe aan deze gerechten en zorgen voor extra textuur.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post