• Lasagna bolognese

    Lasagne bolognese is een traditioneel Italiaans gerecht dat bestaat uit laagjes lasagnevellen, bolognesesaus en bechamelsaus. Het geheel wordt bedekt met kaas en in de oven gebakken, waardoor het een knapperige korst krijgt. Voor het maken van de lasagne bolognese wordt traditioneel gezien zelfgemaakte pasta gebruikt die gevuld is met een…

    Lees verder
  • Gegrilde courgette

    Courgette is een groente die op vele manieren bereid kan worden. Gegrilde courgette is niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Door het grillen krijgt de courgette een rokerige smaak en wordt het zacht, terwijl het zijn vorm behoudt. Het gerecht ziet er ook nog eens mooi uit. Om gegrilde…

    Lees verder
  • Seizoensgroenten januari

    De start van het winterseizoen valt samen met de eerste maand van het jaar. Dit is een belangrijke tijd voor zowel producenten als consumenten van seizoensgroenten. Dit artikel gaat in op welke groenten er in januari beschikbaar zijn, wat hun voordelen zijn en hoe je ze het beste kunt gebruiken…

    Lees verder
  • Tonijn poke bowl

    De tonijn poke bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaï dat over de hele wereld populair is geworden. Het bestaat uit sushi-grade tonijn en bijbehorende toppings die voortkomen uit de Hawaiiaanse cultuur zoals zeewier, rijst en sojasaus. Tegenwoordig vind je dit gerecht vaak terug op menukaarten van restaurants, omdat het…

    Lees verder
  • Stoofpotje met bier

    Een heerlijk gerecht is stoofpotje met bier en kan zowel dagelijks als bij speciale gelegenheden geserveerd worden. Het vlees wordt zachtjes gekookt in een aparte pot gedurende enkele uren. Hoe langer je het stoofpotje kookt, hoe zachter en smakelijker het vlees wordt. Als je bier toevoegt aan de braadjus krijgt…

    Lees verder
  • Haring tartaar

    Haring tartaar is een traditioneel Frans gerecht dat bestaat uit rauwe haring die fijngehakt wordt en gemengd met verschillende kruiden, specerijen, ui en kappertjes. Hoewel de oorsprong van dit gerecht niet duidelijk bekend is, vermoeden we dat het ontstaan is in de negentiende eeuw, toen de haringindustrie in opkomst was…

    Lees verder
  • Zelfgemaakte bbq saus

    Deze lekkere saus komt oorspronkelijk uit Amerika en is nu wereldwijd bekend. Om de gladde textuur te krijgen waar we allemaal zo van houden, worden de ingrediënten gekookt, gemengd en gezeefd. Hoewel het basisrecept van tomatenketchup op zichzelf al lekker is, kunnen er extra ingrediënten worden toegevoegd om verschillende smaken…

    Lees verder
  • Heerlijke tiramisu

    Wil je een romig en verfijnd Italiaans dessert maken genaamd Tiramisu? Dat kan! Met ingrediënten als mascarpone, espresso, cacao en lange vingers heb je een smaakvol recept dat alle zintuigen zal bevredigen. Hieronder vind je de lijst met benodigdheden: Mascarpone: 500 gram Eieren: 4 stuks Suiker: 150 gram Lange vingers:…

    Lees verder
  • Tiramisu met tokkelroom

    Deze heerlijke tiramisu heeft een romige twist door toevoeging van tokkelroom. Het smeuïge mengsel van mascarpone, suiker en room wordt afgewisseld met lagen van in koffie gedrenkte lange vingers en bestrooid met cacaopoeder. Het is een decadent nagerecht dat perfect is als afsluiter van elke maaltijd. Voor de zoetekauwen kan…

    Lees verder
  • Simpele spaghetti bolognese

    Als je de Italiaanse keuken wilt ontdekken, dan is Spaghetti een gerecht dat je zeker niet mag overslaan. Het bestaat uit lange, dunne slierten van pasta en kan gecombineerd worden met diverse sauzen en ingrediënten. Historici zeggen dat dit gerecht zijn oorsprong heeft in zuidelijk Italië en zich daarna wereldwijd…

    Lees verder
  • Tropische smoothie bowl

    Wil je graag een gezond en verfrissend ontbijt of tussendoortje dat lekker smaakt? Probeer dan eens deze heerlijke smoothie bowl met exotisch fruit en groenten. De combinatie van zoet fruit en romige yoghurt zorgt voor een smaakexplosie in je mond. Deze smoothie bowl bevat tropische ingrediënten zoals mango, ananas en…

    Lees verder
  • Sate marinade recept

    Een smaakvolle sate marinade kan het verschil maken in jouw favoriete Indonesische gerecht. Hieronder vind je een professioneel recept om dit gerecht te bereiden. De marinade is geschikt voor zowel de bbq/grill als voor het bakken in de pan. Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap manis 1 geperste teen knoflook 2 theelepels…

    Lees verder
  • Romige paddenstoelensoep met truffel

    Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor het recept van “Romige Paddenstoelensoep met Truffel“. Gebruik de tabel hieronder als referentie om een overzicht te krijgen van wat je nodig hebt. Onthoud dat deze soep veganistisch is en dat je er croutons aan toe kunt voegen als finishing touch.…

    Lees verder
  • Dorade uit de oven

    Dorade uit de oven is een heerlijk gerecht uit de Mediterrane keuken dat perfect past bij elke gelegenheid. Het wordt gebakken in de oven, samen met heerlijke kruiden en groenten, voor een verrukkelijke smaaksensatie. Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft over dit gerecht, inclusief een handige tabel…

    Lees verder
  • Zo klaar je boter

    Boter is een onmisbaar ingrediënt in veel recepten en er zijn een aantal belangrijke stappen die je moet volgen om de perfecte boter te maken. Om te beginnen is het verstandig om kwalitatief goede boter te kopen en deze vervolgens op kamertemperatuur te laten komen. Zorg er ook voor dat…

    Lees verder
  • Kip piri piri

    Kip Piri Piri is een populair en pittig gerecht dat oorspronkelijk uit Portugal komt. Het wordt gemaakt door kip te marineren in een pittige saus, genaamd Piri Piri-saus en vervolgens te bakken, grillen of roosteren. De saus bevat gemalen piri piri pepers, knoflook, citroensap, olie en zout. Dit gerecht wordt…

    Lees verder
  • Nieuwe smaken tony chocolonely

    Tony’s Chocolonely heeft onlangs nieuwe smaken aan hun chocolade collectie toegevoegd. Deze smaken zijn uniek en bieden chocoladeliefhebbers een nieuwe smaakervaring. De nieuwste toevoegingen bevatten ingrediënten zoals koffieboontjes, kokosnoot of hazelnootcrème en zijn geïnspireerd op culinaire trends en nieuwe combinaties van smaken. Elke reep is op ethische wijze geproduceerd en…

    Lees verder
  • Naanbrood zelf maken

    Meel is een belangrijk ingrediënt bij het bakken omdat het structuur en textuur creëert. Het bestaat uit gemalen graan, zoals tarwe, en kan gezeefd worden voor een fijner resultaat. Er zijn verschillende soorten meel beschikbaar, waaronder tarwemeel, volkorenmeel, maismeel en havermeel. Sommige meelsoorten bevatten meer gluten dan andere en zijn…

    Lees verder
  • Seizoensgroenten februari

    In februari is het tijd om te kijken naar welke groenten er op het moment in het seizoen zijn. Ontdek welke lekkere groenten nu op hun best zijn en hoe je ze kunt gebruiken in jouw maaltijden. Door gebruik te maken van deze tips kun je optimaal genieten van verse,…

    Lees verder
  • Pina colada smoothie

    De Pina Colada Smoothie is een heerlijk drankje met tropische smaken, geïnspireerd door de bekende cocktail. Ananas, kokos en banaan worden gecombineerd in het recept voor een romige en verfrissende ervaring, zonder de toevoeging van alcohol. Drink deze smoothie en waan je op een exotische locatie, omringd door zon, zee…

    Lees verder
  • Warme witte chocolademelk

    Op een koude dag is warme witte chocolademelk dé drank om je op te warmen. Het is een heerlijk romige en decadente drank, gemaakt van witte chocolade, melk en slagroom. Samen zorgen deze ingrediënten voor een zachte textuur en rijke smaak. De smaken zijn aangenaam zoet met lichte cacao tonen…

    Lees verder
  • Gevulde dadels met geitenkaas

    Ontdek een heerlijk recept voor gevulde dadels met geitenkaas. Ze zijn makkelijk te maken en perfect als borrelhapje of voorgerecht. Eerst ontpit je de dadels en vul ze vervolgens met zachte geitenkaas. Daarna wikkel je ze in spek en bak je ze in de oven. Dit gerecht is een echte…

    Lees verder
  • Aziatische spareribs

    Deze smaakvolle Aziatische spareribs hebben een complexe mix van smaken en texturen waardoor ze geweldig zijn! De ribben zijn geïnspireerd door de Aziatische keuken en bevatten onder andere sojasaus, honing, gember, knoflook en ui. Je kunt ze grillen of bakken op laag vuur en ze hebben een zout, zoet, umami,…

    Lees verder
  • Ratatouille

    Ratatouille is een typisch Frans gerecht met gestoofde groenten zoals aubergines, courgettes, uien, paprika’s en tomaten. Het wordt op smaak gebracht met kruiden zoals tijm en oregano, en afgemaakt met peterselie. Dit vegetarische gerecht kan op verschillende manieren gegeten worden, als bijgerecht, hoofdgerecht of koud als salade. Hoewel de basis…

    Lees verder
1 9 10 11 12