Citroenverbena

Recept

Citroenverbena, ook wel bekend als verveine, is een aromatische plant die behoort tot de ijzerhardfamilie. Van oorsprong is deze plant afkomstig uit Zuid-Amerika, met name uit Argentinië en Chili. Tegenwoordig wordt citroenverbena ook verbouwd in andere delen van de wereld, waaronder Europa en Noord-Amerika. Het heeft een heerlijk citroenachtig aroma en wordt vaak gebruikt in verschillende keukens vanwege de unieke smaak die het aan gerechten kan geven.

De smaak van citroenverbena is intens en verfrissend, met sterke citrustonen. Het heeft een vleugje zoetheid en een lichte bitterheid. Het kruid wordt vaak vergeleken met citroenmelisse, maar heeft een sterkere en meer uitgesproken citroensmaak. Het is een veelzijdig ingrediënt dat zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt kan worden.

Citroenverbena wordt vaak gebruikt om een vleugje citroensmaak aan gerechten toe te voegen. Het wordt vaak gebruikt in desserts zoals gebak, taarten, ijs en sorbet. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om vis-, gevogelte- en groentegerechten op smaak te brengen. Citroenverbena kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt. Het is heerlijk om het als aromatische toevoeging in thee te gebruiken, waarbij het een verfrissende citroensmaak geeft.

Combineer citroenverbena met andere ingrediënten zoals citroen, munt, gember, honing en vanille om de smaak nog verder te versterken. Het kan ook goed samengaan met fruit zoals aardbeien, frambozen en perziken. Een paar voorbeelden van gerechten waarin citroenverbena gebruikt wordt zijn citroenverbena-citroencake, gegrilde zalm met citroenverbena en citroenverbena-ijs.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post